top of page

Over mij

vader, life coach, opsteller, veranderaar, verbinder, windsurfer

Over mij

foto jw bos.jpg

Mijn naam is Jan-Willem Strijbosch. Ik ben vader van drie mooie kinderen. Nick, Kai en Mayla en ben getrouwd met mijn lieve vrouw Suzanne. Ik kom uit Brabant en woon inmiddels samen met mijn gezin in Venray. Verder ben ik gepassioneerd windsurfer en houd ik ervan om zo veel mogelijk buiten te zijn.

Mijn kwaliteit ligt in het verbinden van mensen met elkaar, maar zeker ook met zichzelf. Hun hartverlangens koppelen aan hun kern potentieel, daar word ik gelukkig van.

Daarnaast zie ik altijd kansen en mogelijkheden om processen en structuren in organisaties te verbeteren, zodat de werkzaamheden soepeler, eenvoudiger en met meer plezier gedaan kunnen worden.

 

In de periode van 2000 tot en met 2015 ben ik in verschillende rollen werkzaam geweest bij gemeentes. Ik merkte daar al dat ik het fantastisch vind om mensen inzicht te geven in hun eigen kunnen en welke manier van werken bij hen past. Ook was ik toen al in staat om verschillende belangen bij elkaar te brengen en dus ook verbinding tussen mensen te leggen en de werkwijze en structuren binnen de organisaties te verbeteren.

 

In 2009 heb ik een burn-out gekregen. In mijn herstelproces ben ik aan de slag gegaan met mijn persoonlijke ontwikkeling. Die persoonlijke ontwikkeling is nog steeds niet gestopt.

In 2015 heb de overstap gemaakt naar de Stout Groep, mijn huidige werkgever. Een bedrijf dat mensen stimuleert om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en hun eigen potentieel maximaal te benutten. Ik combineer Heart Core Coaching met werken bij de Stout Groep, zodat ik ook buiten de Stout Groep om mensen kan begeleiden en verbinden en organisaties nog soepeler kan laten draaien. Dat is voor mij een super mooie combinatie.

 

Doordat ik in verschillende organisaties werkzaam ben geweest weet ik dat ik heel snel in de gaten heb wat er speelt en wat ervoor zorgt dat zaken niet altijd lopen zoals gewenst of verwacht. Voor mijn opleidingen NLP, lifecoaching en systemisch werken deed ik intuïtief de goede dingen en bracht ik weer verbinding en vertrouwen in organisaties en tussen de mensen die er werken. Na deze opleidingen heb ik de vaardigheden om dit bewust en doeltreffend te doen.

In 2018 en 2019 heb ik een fantastische opleiding NLP practitioner en Life coach gevolgd. Daar kwam ik er nog meer achter dat mijn toegevoegde waarde ligt bij het coachen en inzicht geven in wat mensen in huis hebben. Het waakvlammetje om mensen in hun kracht te zetten, dat al een tijdje brandde, laaide op tot een groot vuur.

In 2019/2020 heb ik in aanvulling op de NLP en life coach opleiding een opleiding systemisch werken gevolgd (familieopstellingen en organisatieopstellingen).

Tijdens deze opleiding heb ik vanuit de theorie en door praktische oefeningen geleerd om op nog meer verschillende manieren en met meer diepgang mensen en organisaties te begeleiden om vanuit hun verlangen en soms ook gewoon frustratie, positief en ontspannen naar hun doel toe te bewegen.

 

Mijn eindopdracht voor deze opleiding heb ik gemaakt over het verzet van het systeem binnen organisaties. Tijdens deze opleiding vielen verschillende puzzelstukjes in elkaar. In het verleden voelde ik al aan waar de weerstand op verandering zat binnen organisaties, maar ik kon dit gevoel nog niet bewust omzetten in gerichte inzichten en acties. Met het afronden van deze opleiding heb ik een beter gevoel voor de zogenaamde onderstroom in mensen en organisaties. Waar zit het verzet van het organisatie- of familie systeem? Hoe kan dit in beeld worden gebracht en wat is er nodig om vanuit dit verzet te schakelen naar een beter en soepeler werkende organisatie.

In 2022 ben ik gestart met de Master NLP opleiding om op nog dieper niveau het verschil te maken in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Daarmee begeleid ik je nog sneller en duurzamer naar de voor jouw gewenste situatie. Deze opleiding heb ik in maart 2023 afgerond. 

Mijn eindopdracht is gebaseerd op het maken van keuzes vanuit je missie en je waarden. 

Ik heb een eigen NLP techniek ontwikkeld die ik het Keuzehart noem. 

Met deze oefening creëer je bewustzijn op hoe je keuzes maakt en ervaar je hoe het is om andere keuzes te maken. Je ontwikkeld daardoor een eigen bij jou passende strategie die ervoor zorgt dat je kunt kiezen, leven en leiden vanuit je hart. 

In 2023 heb ik me ontwikkeld tot begeleider van de Jump movement. De Jump Movement methodiek is een eenvoudige, laagdrempelige en concrete gespreksmethode die individuen binnen organisaties rondom een collectief doel in beweging brengt. De methode gaat uit van de eigen kracht en motivatie van personen en maakt hen persoonlijk verantwoordelijk en trots op hun eigen ontwikkeling. De methode kan op verschillende manieren toegepast worden en is met succes bewezen.

Jump Movement betrokken teams is een programma dat de betrokkenheid in teams optimaliseert, waardoor teamleden stevig gaan bijdragen aan de groei en missie van een organisatie. Wanneer ondernemers of managers erop kunnen vertrouwen dat hun teams blijven bewegen is er ruimte voor ontspanning en tijd om aan een strategie te werken in plaats van zich druk te maken over details.

Maar hoe creëer je als manager vertrouwen en ruimte voor het team als je het gevoel blijft houden dat je erbij moet blijven om ervoor te zorgen dat de dingen gaan op de manier die jij wilt?

Het Jump Movement Betrokken Teams programma is ontworpen als een interactieve manier om het team meer verbonden te krijgen op weg naar de gezamenlijke missie en strategie. Omdat van je hoofd naar je hart bewegen altijd zorgt voor meer antwoorden. 

 

 

life coach, opsteller, veranderaar, verbinder

opleidingen

Certificaten

  • NLP Practitioner (IA-NLP geregistreerd) voor informatie over de hoge standaard van de IA-NLP klik hier

  • NLP Master Practitioner (IA-NLP geregistreerd en voldoet aan de standaard van de NVNLP)

  • Life coach (grade 1 en 2)

  • Opsteller /Systemisch werken 

  • Jump Movement professional

IANLP_Logo_Graduate.jpg
bottom of page